Китай ще загуби и се раздели на няколко държави в

...
 Китай ще загуби и се раздели на няколко държави в
Коментари Харесай

САЩ: Китай може да последва Балканите

 

Китай ще загуби и се раздели на няколко страни при положение на война със Съединени американски щати. Това предвижда Ян Калберг, откривател в Киберинститута на Американската военна академия (Уест Пойнт), предвижда Defense News.

" Ако режимът загуби власт, гнева на масите може да бъде освободен заради десетилетия на репресии. Държава с размерите на Китай, с потиснато население и социално-икономическо неравноправие, може да бъде тръгне по пътя на раздробяването, сходно на Балканите в Европа след провалянето ", написа създателят.

Експертът е уверен, че постоянните и мощни народи не се нуждаят от репресивни ограничения против личното си население.

Според Калберг, в случай че Съединени американски щати изгубят войната с Китай, което е малко евентуално, те няма да се разпаднат. Експертът написа, че в тази обстановка " президентът ще бъде отговорен ", само че няма да има гражданска война. Експертът също се съмнява, че Китай е толкоз напреднал в софтуерното развиване, че може да се смята за суперсила.

Китай няма задоволителен опит в актуалните военни спорове, написа Калберг. " Неопитността на Китай, съчетана с нереалистична агресия и упоритости, може да докара до рухване на режима. Плувците на изсъхнало вода могат да изучат основите на плуването, само че в никакъв случай не могат да бъдат положителни плувци ", напомня създателят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР